Mediation Achterhoek
als je verder wilt!

Meer over mediation

Mediation is een proces waarbij een neutrale derde persoon, de mediator, helpt bij het faciliteren van gesprekken tussen twee of meer betrokken partijen die in een conflict of geschil verkeren.

Mediation voor iedere situatie en het proberen waard

Met mediation kies je voor laagdrempelige conflictbemiddeling, communicatieverbetering, samen overleg, vertrouwelijkheid, vrijwilligheid, win-winsituatie en een prijsbewuste keuze.

Mediation bespaart tijd, geld en energie en omdat je samen naar een oplossing zoekt, zal deze beter bij je passen. Er wordt onafhankelijk en onpartijdig gehandeld en ieders mening komt aan bod. We denken gedurende het proces in oplossingen, kijken terug in het verleden, maar vooral ook naar de toekomst.

Doel

Het doel is om de betrokkenen te helpen bij het vinden van een gezamenlijke oplossing voor hun probleem, zonder dat er een derde partij zoals een rechter aan te pas komt.

De rol van de mediator

De mediator begeleidt het gesprek, helpt de communicatie te verbeteren, en stimuleert de partijen om samen tot overeenstemming te komen. Het proces is vertrouwelijk en vrijwillig, wat betekent dat de betrokkenen zelf beslissen of ze akkoord gaan met de voorgestelde oplossing.
Mediation wordt vaak gebruikt bij geschillen op het gebied van familiezaken, arbeidsconflicten, zakelijke geschillen en meer, als een alternatieve en constructieve manier om conflicten op te lossen.

Mediationovereenkomst

Een mediation start zodra er een schriftelijke mediationovereenkomst is ondertekend. Hierin spreken jullie af dat jullie je zullen inspannen om de kwestie door middel van mediation op te lossen.

Kwaliteit van mediation

Mediator Annemarie van Leeuwen is MfN-registermediator / Rechtbankmediator en gespecialiseerd in familie-en arbeidsmediation. De titel MfN-registermediator is een beschermde titel.

Wil je weten of mediation geschikt is voor jouw situatie? Bel gerust voor meer informatie!

Contact